Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо внесених змін до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

Дата: 26.09.2024 10:27
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

06 вересня 2024 року внесено зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. №738.

Вказані зміни передбачають наступне:

  • у Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

​​​​​​​1) максимальний розмір мікрогранту розміром 75 000 гривень у разі зобов’язання фізичної особи зареєструватись фізичною особою – підприємцем, для отримувачів віком від 18 до 25 років включно збільшується на 100 відсотків.

2) додали ще один уповноважений банк, а саме АТ КБ “ПриватБанк”. Відтепер у заяві обов’язково зазначається уповноважений банк на вибір отримувача.

3) визначили умови щодо створення робочих місць: слід розуміти створення робочих місць понад штатну чисельність працівників на дату подання заяви на отримання мікрогранту або створення робочих місць у зв’язку з утворенням нового суб’єкта господарювання

  • у Порядку надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей:

1) дали визначення члену сім’ї - дружину або чоловіка:

- учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни;

- учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва,;

- загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

   2)  змінили вимогу для отримання гранту в сумі від 500 тис. до 1000 тис. гривень включно, а саме ним може бути учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни зареєстровані як фізичні особи - підприємці протягом не менш як 12 місяців до моменту подання заяви на отримання гранту.

3) Змінено термін реалізації проекту на 7 років. Відповідно змінено обов’язкову умову договору: створення протягом шести місяців з дня зарахування коштів на рахунок отримувача робочих місць залежно від розміру гранту та працевлаштування на них осіб на повну тривалість робочого дня із встановленням заробітної плати таким особам у розмірі, не меншому, ніж встановлений законодавством мінімальний розмір заробітної плати, на строк не менш як 72 місяці протягом 84-місячного періоду.

4) доповнено новим абзацом: У разі невикористання або використання не в повному обсязі отримувачем гранту у строки у зв’язку з його призовом на військову службу під час мобілізації або укладенням контракту на проходження військової служби, що підтверджується відповідними документами та заявою на ім’я керівника регіонального центру зайнятості, такий отримувач може звернутися протягом одного місяця після демобілізації до Державного центру зайнятості для отримання невикористаної суми гранту за умови дії програми. 

За більш детальною інформацією пропонуємо звертатися до Смілянського управління Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м.Сміла, вул..Соборна,68 або за тел.. 093 479 72 44.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь