Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Помічай зміни: на платформі Дія.Освіта доступний освітній серіал про мінну безпеку

Дата: 23.09.2024 08:36
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Багато куточків України — полів, лісів, парків, річок і навіть автомагістралей — потенційно небезпечні для українців через міни. У межах інформаційної кампанії «Помічай зміни» на платформі Дія.Освіта створено новий освітній серіал, що допоможе підвищити обізнаність українців про вибухонебезпечні предмети. 

За Україною зберігається статус найбільш замінованої країни у світі: більше чверті території потенційно небезпечні через забруднення мінами та нерозірваними снарядами. Недостатня обізнаність про мінну безпеку часто коштує життя та завдає шкоди здоров’ю українців. 

Освітній серіал про мінну безпеку на платформі Дія.Освіта — це частина інформаційної кампанії про мінну безпеку «Помічай зміни», яка стартувала в червні. 

Серіал містить 9 епізодів і пояснює, як виявляти загрози та розпізнавати вибухонебезпечні предмети. Відеоконтент також доступний людям із порушеннями слуху — серіал містить переклад жестовою мовою. Спікер серіалу — Іван Шепелєв, експерт ДСНС України.

Після перегляду серіалу українці:

  • Знатимуть, як виглядають снаряди, залишки ракет і дронів.

  • Дізнаються про різні типи мін, як вони виглядають і працюють.

  • Зможуть розпізнавати попереджувальні знаки та зрозуміють, де може бути небезпечно.

  • Отримають чіткі інструкції, що робити при виявленні небезпечних предметів, щоб захистити себе та інших.

Серіал доступний за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/mine-safety  

Яко Сільє, Постійний представник ПРООН в Україні, наголосив на важливій ролі просвіти у захисті населення від ризиків вибухонебезпечних предметів. «ПРООН здійснює трансформаційну програму протимінної діяльності, спрямовану на підтримку уряду України у зміцненні інституційної спроможності та встановленні надійних технічних стандартів. Ці зусилля також мають на меті підвищити обізнаність громадськості щодо заходів безпеки. Ми сподіваємося, що ця ініціатива значно підвищить громадську безпеку», — сказав він.

Ольга Сєдова, директорка BBC Media Action у Східній Європі та Центральній Азії, зазначила: «Обізнаність з мінною безпекою залишається важливою темою для українців. Ми раді запустити освітній курс на платформі Дія.Освіта. Цей курс доповнює нашу медійну кампанію «Помічай зміни», привертаючи увагу до важливих правил мінної безпеки та допомагаючи людям убезпечити себе від вибухонебезпечних предметів».

Андрій Даник, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій, додав про важливість та мету інформування населення про мінну безпеку: «Україна нині є однією з найбільш замінованих країн світу. І, на жаль, питання розмінування звільнених територій буде актуальним для нашої держави ще не один десяток років. Так само як і питання мінної безпеки серед цивільного населення. Адже травмуються та навіть гинуть внаслідок дії вибухонебезпечних предметів як і дорослі, так і діти. В особливій зоні ризику — чоловіки. Адже, як свідчить статистика, саме вони частіше отримують поранення під час детонації боєприпасів. Тож спільна інформаційна кампанія ДСНС та BBC «Помічай зміни», перш за все, спрямована саме на чоловічу аудиторію, віком від 25 років. Наша мета — сформувати культуру безпечної поведінки у суспільстві, аби мінімізувати кількість травмувань та загибелі людей, поки сапери ДСНС працюють над очищенням деокупованих українських територій».

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції, додала: «Цифрова освіта сьогодні — це не тільки можливість отримати нові навички, а й важливий інструмент, який покращує життя і надає можливість підвищити рівень безпеки українців. Завдяки сучасним технологіям і міжнародним партнерствам, ми робимо знання про мінну безпеку доступними для всіх українців, незалежно від їхнього місця проживання. Новий освітній серіал — це наша інвестиція в стабільність і відновлення країни, де знання рятують життя».

Освітній серіал створено для Дія.Освіта за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та технічної підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у межах проєкту BBC Media Action, що входить до Проєкту Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, що фінансується урядом Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь