Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освітні продукти про безбар’єрність відтепер у спеціальному розділі на Дія.Освіта

Дата: 15.08.2024 15:38
Кількість переглядів: 13

На Дія.Освіта доступний новий розділ, який зібрав освітні серіали про безбар’єрність та інструменти для розбудови суспільства рівних можливостей, створені в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».

Так, освітній серіал «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» і однойменний симулятор до нього допоможуть навчитися коректно та з повагою комунікувати з чинними військовими, ветеранами та ветеранками на прикладах типових життєвих ситуацій.  

Також серед освітніх продуктів, представлених у розділі, є серіали «Держава без бар’єрів» і «Безбар’єрна грамотність». Вони пояснюють, що таке безбар’єрність, з якими перепонами стикаються люди з інвалідністю, як люди з порушенням зору, слуху чи моторики користуються гаджетами, інтернетом та простором навколо, як позбуватися упереджень щодо інших та запобігати дискримінації тощо.

Для дітей розділ пропонує анімований комікс «Ден і Рора проти корпорації С.», у якому через пригоди двох друзів-підлітків розповідається про техніки самодопомоги та рекомендації для підтримки тих, хто поруч.

Ініціатива першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» пропонує візію суспільства без обмежень, у якому забезпечуються рівні права та можливості для всіх людей у самореалізації, зайнятості, пересуванні, сервісах, здобутті освіти, спілкуванні, дозвіллі, розвитку. Досягненню цієї мети сприяють інструменти, посилання на які також зібрані в новому розділі на Дія.Освіта. Ідеться про гайди та практичні посібники.

  • «Довідник безбар’єрності». Гід з толерантної взаємодії — зі словником коректних визначень та розділами, які враховують контекст війни.
  • Гайд безбар’єрних подій. Містить практичні рішення щодо підготовки й проведення онлайн- та офлайн-заходів з повагою до потреб різних людей.
  • Альбом безбар’єрних рішень. Практичний посібник для архітекторів, проєктувальників, замовників і всіх, хто хоче матеріалізувати філософію безбар’єрності в просторах та будівлях.

Освітні продукти на тему безбар’єрності на Дія.Освіта, флагманському проєкті Мінцифри з безбар’єрності, представлені в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Стратегія розроблена з ініціативи першої леді Олени Зеленської.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь