Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Грант на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

Дата: 19.10.2023 12:20
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Розмір гранту становить від 250 тисяч до 1 мільйона гривень. За ці гроші можна орендувати приміщення, купити сировину чи оплатити рекламу.

Хто може подати заявку на грант

Подати заявку на грант для відкриття чи розвитку бізнесу можуть учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини чи чоловіки. Крім цього, взяти участь у програмі мають право військові, які отримали інвалідність внаслідок війни.

Який розмір гранту

За умовами програми грант надається одноразово та безготівково:

  • 250 тисяч гривень можуть отримати учасники бойових дій та військові, які отримали інвалідність внаслідок війни. Для цього вони мають створити одне робоче місце;

  • 500 тисяч гривень може отримати дружина чи чоловік учасника бойових дій, а також людина, яка отримала інвалідність внаслідок війни. Умова – створення двох робочих місць;

  • мільйон гривень може отримати учасник бойових дій або людина з інвалідністю внаслідок війни, якщо вони понад три роки зареєстровані як ФОП. Також вони мають створити чотири робочі місця, щонайменше два з яких – для ветеранів чи людей, які отримали інвалідність через війну.

Гранти у розмірі 500 тисяч та мільйона надаються на умовах співфінансування: 30% грошей у розвиток бізнесу вкладає отримувач гранту, 70% – держава.

На що можна витратити грант

За гроші гранту учасники програми можуть купити сировину чи матеріали для виробництва, орендувати приміщення або транспорт, купили ліцензоване програмне забезпечення, а також оплатити послуги маркетологів та рекламу.

Як отримати грант

Щоб отримати грант, потрібно подати заявку та бізнес-план проєкту через портал "Дія". Один з банків, які беруть участь у програмі, має перевірити кредитну історію заявника, документи та оцінити бізнес-план.

Опісля учасник програми проходить співбесіду з центром зайнятості – від її результатів залежить, погодять надання гранту чи відмовлять.

За більш детальною інформацію звертатися в Смілянське управління Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості або за тел.. 0934797244.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь