Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За 8 місяців підприємцями Черкащини зареєстровано 3936 реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 15.09.2023 08:22
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Протягом січня-серпня 2023 року суб’єкти господарювання Черкаського регіону зареєстрували 1310 реєстраторів розрахункових операцій та 2626 програмних реєстраторів розрахункових операцій, так званих РРО та ПРРО.

Всього ж у Головному управлінні ДПС у Черкаській області зареєстровано 16042 реєстратори розрахункових операцій, з них: 7462 класичних РРО та 8580 ПРРО.  Про це повідомляє в. о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід.  

При цьому він наголошує, що вже з 1 жовтня цього року на підприємців очікують зміни у податковому законодавстві. На тих, хто не встиг зареєструвати класичні РРО або програмні РРО – чекають штрафи. Це передбачено Законом України від 30.06.2023 №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

«Закон України № 3219 не встановлює нових правил, а лише поновлює дію довоєнних положень законодавства. Саме тому податкова зараз проводить активну роз’яснювальну роботу серед підприємців. Наше завдання – розказати, підказати, максимально поінформувати бізнес про обов’язок застосування РРО та поновлення штрафних санкцій за їх незастосування», – наголошує Володимир Жаврід.

«Тож вкотре звертаємось до підприємців: якщо ви ще не запровадили фіскалізацію розрахункових операцій – не зволікайте! Та зареєструйте класичний або програмний реєстратор розрахункових операцій. Добровільне виконання вимог Закону не лише звільнить вас від відповідальності, а й усуне підстави для проведення фактичних перевірок», – наголошує очільник податкової.   

Консультації щодо реєстрації та встановлення РРО/ПРРО можна отримати за номерами «гарячих ліній», що функціонують при податкових інспекціях Черкаської області.

З їх переліком можна ознайомитись на сайті Головного управління ДПС у Черкаській області у розділі «Контакти/ Відповідальні за надання практичної та методологічної допомоги бізнесу з питань застосування РРО/ПРРО».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь