Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Своєчасне та у повному обсязі виконанні зобов’язань щодо сплати податків, зборів, платежів

Дата: 19.05.2023 11:47
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Сплата податкових зобов’язань в повному обсязі та в передбачені законодавством терміни сприяє своєчасному фінансуванню програм соціально-економічного розвитку як на державному так і регіональному рівнях.

На місцевому рівні джерелом фінансування потреб територіальних громад є місцеві податки та збори, а також загальнодержавні податки, частина яких зараховується до місцевих бюджетів (зокрема, податок на доходи фізичних осіб).

Звертаємо увагу, що за несвоєчасні розрахунки з бюджетами по сплаті зобов’язань із податків, зборів, платежів, які згідно з нормами Податкового кодексу України визнаються податковим правопорушенням, передбачена фінансова відповідальність.

Крім цього, за кожний календарний день прострочення сплати грошового зобов’язання, включаючи день погашення, нараховується пеня згідно з нормами пункту 129.4 статті 129 Податкового кодексу України.

Також, звертаємо увагу платників, які мають податковий борг, сума якого не перевищує 3060 гривень. Необхідно зазначити, що податкова вимога, такої категорії боржників, не надсилається. Відповідно такі особи можуть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

З метою уникнення застосування фіскальних заходів стягнення податкових боргів, а також додаткового податкового навантаження в майбутньому у вигляді необхідності сплачувати застосовані штрафні санкції та нараховані пені за несвоєчасну сплату належних платежів, Головне управління ДПС в Черкаській області області наголошує на погашенні суб’єктами господарювання регіону наявних податкових боргів, своєчасному та у повному обсязі виконанні своїх зобов’язань щодо сплати податків, зборів, платежів, зокрема, до місцевих бюджетів.

Нагадуємо, що з інформацією про суми, дати та підстави виникнення податкового боргу, платники податків мають можливість ознайомитися скориставшись сервісом – Електронний кабінет (вхід здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua), або ж звернутись до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Черкаській області за місцем реєстрації.

Також, інформація щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, оприлюднюється в банері «Відкриті дані» вебпорталу ДПС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь