Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про податкові зміни розповідали платникам податківці Смілянської ДПІ

Дата: 28.02.2023 14:41
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Начальник Смілянської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Наталія Ведмедь провела робочу зустріч з платниками податків щодо застосування РРО/ПРРО, правильності подання податкової звітності. Зупинилася також на новаціях податкового законодавства та дотримання вимог трудового законодавства.

Зокрема, поінформувала про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діють у 2023 році. Також ознайомила присутніх із зміною з нового року суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та збільшення допустимого річного доходу для фізичних осіб - підприємців на 2023 рік.

Крім того, розповіла про зміни у формах  звітності, зокрема, декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 17.05.2022 року №143. Звернула увагу на подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за новою формою.

Також нагадала про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року, та розказала про переваги подання річної звітності в електронній формі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь