Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здійснення контролю за платниками податків, які порушують граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів

Дата: 07.02.2023 14:25
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

  • Відповідно до Закону України від 12 травня 2022 року №2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (набув чинності з 27.05.2022) п.п. 69.2. п.62 розділу XX «Перехідні положення» Податкового Кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ, із змінами та доповненнями, здійснюється проведення документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.

    Головним управлінням ДПС у Черкаській області за 2022 рік проведено 26 перевірок платників податків з питання дотримання валютного законодавства, відпрацьовано 71 інформацію НБУ про порушення строків розрахунків по операціям з експорту та імпорту товарів. За результатами проведених перевірок донараховано 30,7 млн грн, узгоджено 21,1 млн грн, надійшло до бюджету 2,9 млн гривень. В стадії узгодження знаходиться 9,7 млн грн, з яких донарахування знаходяться в стадії апеляційного оскарження на суму майже 5,6 млн грн, в стадії судового оскарження – 0,6 млн грн, податкове повідомлення – рішення направлене, але не вручене – 3,4 млн гривень.

    Робота по проведенню перевірок платників податків, які порушують граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів продовжується.

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь