Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Аналіз стану виробничого травматизму за 11 місяців 2022 року

Дата: 27.12.2022 18:53
Кількість переглядів: 180

    Проведений аналіз стану виробничого травматизму та профзахворюваності в Смілянській та Кам’янській громадах  за 11 місяців  2022 року  у порівнянні з аналогічним періодом минулого року показує,  що на підприємствах, в установах та організаціях громад  рівень виробничого травматизму зменшується.

        Так за 11 місяців 2022 року   до відділення надійшло 96 повідомлень про нещасні випадки на виробництві у т.ч. 1 повідомлення про нещасний випадок з смертельним наслідком (смерть на виробництві) і 2 повідомлення про групові нещасні випадки.                                                                                                                                                     

       Відділенням забезпечена 100% участь страхового експерта у розслідуванні нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.                                               

   За результатами розслідувань взято на облік 35  нещасних випадки, де постраждало 36 працівників.                                                                                                                                   

            В порівнянні з аналогічним періодом  2021 року кількість нещасних випадків зменшилась з 149 до 35, кількість травмованих залишається на  рівні 36 осіб, за рахунок групового нещасного випадку, де постраждало 2 особи.                                                                                                                                                                                                      

     Основними причинами нещасного випадку, як і у попередніх роках, є організаційні, які складають 100% (2).                      Аналіз причин нещасних випадків показує, що основною причиною виробничого травматизму продовжує залишатися  людський фактор. В першу чергу  це недоліки та упущення в організації охорони праці на підприємстві з боку роботодавця та нехтування працюючими особистою безпекою.                                                                                                      Відповідно до ст. 50 Закону України «Про загальнообов’язкове соціальне страхування», «Положення про службу страхових експертів з охорони праці, профілактики нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань», затвердженого постановою правління ФССНВ 20.12.2011 року №63, відділенням проводяться відповідні профілактичні заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці, так  за 11 місяців  2022 року:                                                                                                                              - надано 102 консультації роботодавцям щодо створення ними безпечних та нешкідливих умов праці, під час надання консультацій розпов4сюджено 240 нормативно-правових актів з охорони праці та іншої спеціальної літератури;                                           

     - прийнято участь у опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на 20 підприємствах;                  -  на 4 підприємствах страховий експерт відділення приймала участь у розробленні нормативних актів про охорону праці, що діють на підприємстві;                                               

    - проведено 5 семінарів, нарад з проблемних питань охорони праці, проведено            

       Відділенням Фонду  постійно  проводиться цілеспрямована робота з виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»   у сфері профілактики виробничого травматизму. Ця  робота  проводиться у тісній співпраці з місцевими органами влади, профспілками, роботодавцями,  управлінням Держпраці  у Черкаській  області.

 

 Страховий експерт з охорони праці                              Т.І.Петренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь