Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Особливості оподаткування у військовий час

Дата: 01.12.2022 15:46
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Під час чергової зустрічі начальник Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь розповіла громадянам про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та про інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, керівник податкової інспекції зазначила, що одноразову декларацію необхідно подати до 1 березня 2023 року. Також розповіла про об’єкти оподаткування та ставки збору одноразового декларування, а також наголосила, що декларант має нарахувати самостійно одноразовий збір та сплатити його протягом 30 календарних днів. Збір можна сплачувати трьома рівними частинами щорічно, але ставки збору в такому випадку збільшуються.

Також Наталія Іванівна розповіла платникам податків  про обов’язок застосування касових апаратів під час здійснення ФОПами – платниками єдиного податку ІІ, ІІІ, ІV групи готівкових розрахунків з покупцями. При цьому звернула увагу, що при здійсненні роздрібної торгівлі товарами на території села та селища, ФОПи, які не торгують підакцизними товарами можуть проводити розрахункові операції без застосування РРО чи програмних РРО. Однак, такі суб’єкти господарювання повинні використовувати розрахункові книги та книги обліку розрахункових операцій. Посадовиця зауважила, що не застосовується обов’язок використання РРО чи ПРРО до платників єдиного податку І групи, а також не зобов’язані застосовувати РРО суб’єкти господарювання, які отримують кошти виключно на поточний рахунок за реквізитами IBAN.

Розповіла і заступниця податкової Світлана Грошева громадянам про право громадян на податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами. За словами посадовиці, скористатися таким правом можуть лише платники ПДФО, тобто ті громадяни, які отримують офіційну заробітну плату. Для отримання компенсації від держави, за сплаченими видатками, необхідно подати до податкового органу, за своєю податковою адресою, податкову декларацію про майновий стан і доходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь