Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи включаються суми ПДВ до складу доходу платника єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. у період дії воєнного стану в Україні, за відвантажені товари під час перебування на загальній системі оподаткування або на ЄП 3 групи за ставкою 3 від

Дата: 18.10.2022 10:47
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

  Відповідно до п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) встановлено, що тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, положення розд. XIV ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей визначених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

При цьому, п.п. 9.4 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ передбачено, що відсоткова ставка єдиного податку для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, встановлюється у розмірі 2 відс. доходу, визначеного у відповідності до ст. 292 глави 1 розд. XIV ПКУ.

Згідно з п.п. 2 п. 292.1 ст. 292 ПКУ доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 глави 1 розд. XIV ПКУ.

При цьому, до складу доходу, визначеного ст. 292 ПКУ, не включаються:

суми податку на додану вартість (далі – ПДВ) ( п.п. 1 п. 292.11 ст. 292 ПКУ);

суми ПДВ, що надійшли у вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), відвантажених (поставлених) у період сплати інших податків і зборів, встановлених ПКУ (п.п. 7 п. 292.11 ст. 292 ПКУ).

Таким чином, до складу доходу платника єдиного податку за ставкою 2 відс. у період дії воєнного стану в Україні не включаються суми ПДВ, сплачені за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) під час перебування суб’єкта господарювання платника ПДВ на загальній системі оподаткування або на єдиному податку за ставкою 3 відсотки.

При цьому, якщо відвантаження товарів здійснювалось у період застосування касового методу оподаткування ПДВ, то отримані кошти у період перебування на єдиному податку за ставкою 2 відс. за такими операціями включаються до доходу, що оподатковуються за ставкою єдиного податку 2 відсотки.

За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь