Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча зустріч податківців з платниками податків

Дата: 21.06.2022 11:13
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Під час зустрічі з громадськістю, яка відбулась 17 червня 2020 року, начальник Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь нагадала про те, що з 01.01.2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року, що з 1 січня 2022 року ФОП- платники єдиного податку 2,3 та 4 груп згідно з вимогами ПКУ зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні  розрахункових операцій  незалежно від виду діяльності та про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яку запроваджено відповідно до Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших ЗУ щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Фото без описуПодатківець розповіла, які категорії громадян обов’язково повинні подавати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають декларуванню та наголосив на можливості громадян подати декларацію в електронному вигляді.

За словами посадовця, скористатися одноразовим декларуванням можуть громадяни – резиденти та нерезиденти України, які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані об’єкти декларування, і які відповідно Фото без описудо Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Керівник ДПІ надала роз’яснення щодо активів, які підлягають декларуванню та про юридичні наслідки неподання одноразової (спеціальної) декларації тими особами, хто має на це право тощо.

А також звернула увагу на обов’язковому застосуванню підприємцями єдиного податку 2-4 групи касових апаратів. При цьому зауважила, що платники можуть користуватися як традиційними так і програмними РРО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь