Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подання декларації особою після звільнення з державної служби або іншої посади, яка передбачала обов’язок декларування!

Дата: 14.02.2022 15:33
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області наголошує, що у випадку, якщо минулого року ви звільнилися з державної служби або іншої посади, яка передбачала обов’язок декларування, тоді у 2022 році вам потрібно подати ще одну декларацію.  

Відповідно до ч.2 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції» колишні посадовці зобов’язані подати декларацію типу “після звільнення” за минулий рік, у період з 1 січня до 31 березня включно, наступного року після того, як припинили займати посаду, яка передбачає обов’язок декларування.

Зверніть увагу, що у новій формі декларації для того, щоб подати декларацію після звільнення, у розділі «Вид декларації та звітний період» потрібно обрати вид декларації “щорічна”, а потім обрати позначку “я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)”. 

Проте, є кілька випадків, коли декларацію після звільнення подавати не потрібно: 

  • якщо до 1 квітня 2022 року ви знову влаштовуєтесь на роботу, яка передбачає обов’язок декларування;
  • якщо ваша декларація при звільненні охопила період з 01.01.2021 по 31.12.2021 включно. У такому разі вам не потрібно подавати щорічну декларацію за 2021 рік, бо вказана декларація вже є річною; 
  • якщо ваша посада більше не передбачає обов’язок декларування. Наприклад, згідно зі змінами, внесеними до закону, чи у зв’язку зі зміною статусу юридичної особи публічного права на юридичну особу приватного права. У цьому випадку ви втрачаєте статус суб’єкта декларування, і вимоги фінансового контролю більше не поширюються на вас, а отже, вам більше не потрібно подавати декларації будь-якого виду.

Важливо пам’ятати, що у декларації необхідно вказати майно, належне вам та членам вашої сім’ї (на праві власності, володіння та/або користування), а також його вартість. Якщо така інформація не вказана, Національне агентство з питань запобігання корупції може виявити це завдяки ІТ-інструментам, після чого може розпочати перевірку вашої декларації.

Також, якщо у вас є запитання щодо заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, ви можете звернутись за допомогою та роз’ясненнями безпосередньо до працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235, каб. 404-406) або за телефоном: 0472 – 33-91-27.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь