Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роль центру зайнятості у ланцюжку соціального захисту дітей

Дата: 25.01.2022 09:01
Кількість переглядів: 198

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 р. № 1121 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості до кінця 2022 року.

Однією із частин реалізації експериментального проєкту  являється залучення безробітних до патронатних вихователів у співпраці центрів зайнятості з центрами надання соціальних послуг.  Для обговорення даного питання на днях в приміщенні Смілянського міськрайонного центру зайнятості відбулося засідання «круглого столу» з соціальними партнерами на тему «Створення та діяльність сім'ї патронатного виховання».

Зустріч розпочала директорка центру зайнятості - Тетяна Сумська, яка в своєму виступі зазначила: «Метою проєкту є поглиблення співпраці Державної служби зайнятості з роботодавцями та соціальними партнерами, прискорене працевлаштування, сприяння поверненню до легальної зайнятості зареєстрованих безробітних та осіб, які шукають роботу, підвищення культури обслуговування клієнтів та довіри суспільства до Державної служби зайнятості».

Про суть і зміст патронату над дитиною, про критерії відбору та можливість подання документів як кандидата у патронатні вихователі пояснила начальник відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Рак.

«Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних», - наголосила Ольга Шуригіна - начальник служби у справах дітей виконкому Смілянської міської ради.

Про виплати патронатному вихователю грошового забезпечення  за надану послугу патронату над дитиною, соціальної допомоги на кожну дитину та їх розміри  розповіла заступник начальника відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення ВК СМР Ладна Світлана.

Учасниками засідання були  обговорені проблемні питання, з’ясована ситуація у місті та районі щодо потреб у  патронатних вихователях, обговорені шляхи спільної роботи для досягнення позитивних результатів, визначена роль працівників центру зайнятості у ланцюжку соціального захисту дітей та працевлаштування безробітних громадян.

Інформація Смілянського міськрайонного

центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь