Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як роботодавцю зекономити час і гроші на підготовку майбутнього працівника?

Дата: 19.01.2022 12:38
Кількість переглядів: 205

Одним із найбільш ефективних різновидів професійного навчання, що пропонує служба зайнятості, є стажування. Це підвищення кваліфікації робітників та фахівців з числа зареєстрованих безробітних безпосередньо у роботодавця.

Люди, які тривалий час не працювали, мають можливість відновити та удосконалити свої знання, набути досвіду практичної роботи, адаптуватися до трудового та технологічного ритму, а також зарекомендувати себе і отримати робоче місце. Така форма професійного навчання й адаптації до робочого місця проводиться лише під конкретне замовлення роботодавця.

Так, протягом 2021 року професійне навчання за сприяння Черкаської обласної служби зайнятості пройшли 1990 клієнтів. Із них - 504 особи проходили стажування безпосередньо на робочих місцях. Про це повідомили у відділі організації профнавчання Черкаського обласного центру зайнятості.

Стажувалися на такі посади, як: менеджер (управитель) з роздрібної торгівлі, начальник відділу матеріально-технічного постачання, менеджер (управитель) зі збуту, інженер з транспорту, механік, технік, технолог, експедитор, бухгалтер. А також за робітничими професіями: обліковець, касир торговельного залу, адміністратор, кухар, пекар, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, швачка тощо. Всі, хто успішно проходив стажування, працевлаштовані!

Співпраця у такій формі зручна та вигідна роботодавцям і безробітним.

Роботодавцям, які приймають людей на стажування, це дає можливість: 

- зекономити кошти. Адже оплата навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

- забезпечити підприємство, установу, організацію чи фірму необхідними фахівцями, а отже позитивно вплинути на якість продукції або послуг;

- економити час і зусилля для того, щоб знайти необхідного робітника, адже роботодавець сам готує собі співробітників, яких потребує виробництво;

- самостійно визначити тривалість (до 3 місяців) навчання, взяти участь у складанні індивідуальних навчальних планів і програм з урахуванням особливостей виробництва.

Безробітним  під час професійного навчання, зокрема шляхом стажування на робочих місцях, державна служба зайнятості надає:

- допомогу по безробіттю відповідно до законодавства України;

- компенсує фактичні витрати на проїзд до місця навчання і назад;

- забезпечує безоплатне проживання у гуртожитку, якщо професійне навчання організоване не за місцем постійного проживання особи.

         Більш детальну інформацію про умови професійного навчання, зокрема стажування на робочих місцях, у конкретних роботодавців, можна дізнатися особисто у фахівців служби зайнятості, або по телефону.

         Контактні телефони філій обласного центру зайнятості та центрів зайнятості Черкаської області за покликанням: https://chk.dcz.gov.ua/publikaciya/kontaktni-telefony-filiy-oblasnogo-centru-zaynyatosti-ta-centriv-zaynyatosti-cherkaskoyi


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь