Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА!!!!!!ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!!!!!!

Дата: 02.09.2021 14:33
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

УВАГА!!!

Шановні керівники сільгосппідприємств,

фермерських господарств, одноосібники, громадяни!

Виконавчий комітет Березняківської сільської ради попереджує Вас  про заборону спалювання стерні, пожнивних залишків на сільгоспугіддях, поблизу потенційно небезпечних об’єктів та населених пунктів, полезахисних смугах, в межах охоронної зони високовольтних ліній електромереж усіх класів напруги та магістральних газопроводів. У засобах масової інформації та на офіційному сайті Карпівської територіальної громади постійно ведеться інформаційна компанія щодо попередження наслідків цих необачливих вчинків, що можуть завдати шкоди – враховуючи пожежонебеспечну ситуацію – як самим підпалювачам, так і екосистемі громади, в цілому.  

Незважаючи на це, щороку на полях спалюється стерня або солома, недотримуються заходи заборони робіт на хлібних полях без попереднього обкосу та оборювання цих масивів смугами не менше 4м, в місцях прилягання до лісосмуг, автошляхів, залізниці, що призводить до виникнення пожеж в полезахисних лісових смугах, вздовж автомобільних доріг, на городах біля домоволодінь, тощо.  Ті, хто вважає спалювання сухої рослинності, її залишків, стерні, пасовищ корисним - помиляються. При згоранні залишків сухої трави утворюється шкідливий дим. Згідно із статистичними даними при згоранні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

Застерігає усіх відповідальних осіб  від необачних вчинків, адже за це передбачена адміністративна відповідальність щодо чинного законодавства згідно до статті 77-1 КУпАП штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, складає:

- для громадян: 180 – 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн.);

- для посадових осіб: 900 – 1260 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн.).

При виявленні порушників самовільного спалювання  стерні, соломи, пожнивних залишків, опалого листя виконавчий комітет Березняківської сільської ради буде звертатися  до управління поліції для складання адмінпротоколу.

Не нехтуйте  правилами поведінки у пожежонебезпечний період, дотримуйтесь вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь