Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК ПІДТВЕРДИТИ СТАЖ РОБОТИ?

Дата: 09.11.2021 09:56
Кількість переглядів: 467

Фото без описуЯкщо в трудовій книжці відсутні записи про періоди роботи до 01.01.2004 року або є виправлення, або неточні записи - трудовий стаж можна підтвердити наступними документами:

- довідками з посиланнями на відповідні накази про прийняття на роботу та звільнення з роботи;

- особовими рахунками і відомостям про нарахування заробітної плати (довідками зазначеного зразка за Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. № 22-1 та копіями архівних документів);

- посвідченнями, характеристиками, письмовими трудовими договорами і угодами з відмітками про їх виконання та іншими документами, які містять відомості про періоди роботи.

Для підтвердження стажу необхідно звернутись:

- на підприємство (або до правонаступника), де особа працювала;

- якщо підприємство припинило діяльність, то до архівної установи у тій місцевості, де людина працювала;

- до органів пенсійного фонду, за умови надання інформації про місця знаходження підприємства/установи, до якої необхідно направити запит та копії документів особи, яка потребує допомоги.

Період навчання у вищих навчальних, професійних навчально-виховних закладах, навчальних закладах підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, в аспірантурі, докторантурі та клінічній ординатурі підтверджується:

- дипломами;

- посвідченнями;

- свідоцтвами;

- довідками та іншими документами, що видані на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання та відомості про тривалість навчання за умови, що в документах є дані про закінчення повного навчального періоду або окремих його етапів.

Період військової служби підтверджується:

- військовими квитками;

- довідками виданими військовими комісаріатами, військовими частинами і установами системи Міноборони, Держкордону, Головного правління командуючого Національною гвардією, Управління охорони вищих посадових осіб України, органів управління інших військових формувань, що утворюються Верховною Радою України, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки;

- довідками архівних і військово-лікувальних установ.

Військова служба у складі діючої армії, в період бойових дій, в тому числі під час виконання інтернаціонального обов'язку, зараховується до трудового стражу на підставі довідок військових комісаріатів, які видаються в порядку, що визначається Міністерством оборони України.

Для підтвердження служби в органах внутрішніх справ приймаються довідки, які видаються в порядку, що визначається Міністерством внутрішніх справ.

Для аналізу документів про стаж, рекомендовано подати документи на оцифровування. Для цього необхідно за допомогою кваліфікованого електронного підпису через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг (https://portal.pfu.gov.ua) Пенсійного фонду України надати заяву у меню “Комунікації з ПФ”, далі обрати вкладку “Відомості про трудові відносини” та долучити скан-копії документів про стаж у кольоровому вигляді.

 

Відділ обслуговування громадян № 7

(сервісний центр) ГУ ПФУ в Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь