Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Змінені умови державної програми «Доступні кредити 5-7-9% для підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва

Дата: 26.01.2021 09:56
Кількість переглядів: 333

Фото без описуУ зв’язку з посиленням низки додаткових протиепідемічних заходів, зокрема у січні 2021 року, суб’єкти малого та середнього підприємництва в період карантину потребують більшої підтримки шляхом удосконалення державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Тому Урядом на засіданні 28 грудня 2020 року за пропозицією Міністерства фінансів було прийнято постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 28», в якій затверджено низку заходів, спрямованих на додаткову підтримку бізнесу в умовах карантину.

Урядове рішення запроваджує наступні зміни до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»:

  • програма поширюється на суб’єктів середнього підприємництва річний дохід до 20 млн. євро;
  • строк кредиту на фінансування оборотного капіталу збільшився до 3 років; відстрочка платежу щодо повернення кредиту може становити до 12-ти місяців; зменшується перший внесок в реалізації інвестиційного проекту (10% для діючого бізнесу та 15% для стартапів);
  • пом’якшуються умови для рефінансування кредитів у частині забезпечення збереження фонду оплати праці – зменшення до 50%,  чисельності персоналу – до 50% (станом на 1 березня 2020 року);
  • для кредитів на фінансування оборотного капіталу встановлюється компенсація процентів до 0% річних на період карантину та обмежувальних заходів, а після їх скасування продовжується їх компенсація на рівні 3% річних, та для кредитів рефінансування встановлюється компенсація процентів до 3% річних після 31.03.2021.
  • врегульовується питання можливості поєднання державної підтримки за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" з державною підтримкою, яка може надаватися місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування на підставі регіональних та місцевих програм розвитку малого і середнього підприємництва за рахунок місцевих ресурсів.

З порядком надання фінансової державної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва та програмами кредитування, можна ознайомитися за посиланнями відповідно https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/28-2020-%D0%BF#Text та  https://bdf.gov.ua/uk/programi-1.

Довідково: З початку дії програми «Доступні кредити 5-7-9%» отримано 7 158 позик на загальну суму в 16,5 млрд. грн.., у т.ч. за останній тиждень уповноважені банки видали 294 кредитів на суму 679,6 млн. грн.. Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво з 23-ма банками.

Інформація Смілянського міськрайонного

центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь