Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сімейна молочна ферма. Чому б і ні?

Дата: 25.09.2020 16:26
Кількість переглядів: 1623

Фото без описуФото без описуЯк ми писали у попередніх номерах газети Береняківська сільська рада приймає участь у проєкті “Імпакт-інвестування для розвитку громад” (Імпакт-інвестиції (від англійського impact – вплив) – вкладення грошей у проєкти, від яких очікують позитивного соціального чи екологічного ефекту, а також отримання фінансової вигоди). Інвестором в цьому проєкті виступає ТОВ «Укрмілкінвест». 

ТОВ «Укрмілкінвест» є компанією, яка спеціалізується в галузі молочного тваринництва з використанням сучасних технологій та має намір реалізувати успішний досвід створення сімейних молочних ферм. Для цього залучають власні кошти та грантові кошти канадського уряду.

Наразі проєкт «Сімейні молочні ферми» за сприяння ТОВ «Укрмілкінвест» діє в Волинській, Хмельницькій, Рівненській та Тернопільській областях.  Проте проєкт постійно розвивається і розширюється. В перспективі створити сімейні молочні ферми по всій Україні.

Проєкт спрямований на розвиток молочного тваринництва шляхом допомоги у створенні сімейних молочних ферм та молочних кооперативів на їх основі.

Цілі та завдання інвестування в створення сімейних молочних ферм - зупинити занепад села і молочної галузі завдяки створенню молочних ферм сімейного типу. Крім того, це зміцнить сім’ї та допоможе створити родинний бізнес для багатьох поколінь!

Суть співпраці інвестора з сім’єю, яка виявила бажання створити молочну ферму, полягає у фінансуванні, супроводі та допомоги на всіх етапах: створення проєкту ферми, консультування при будівництві, відбір високопродуктивної худоби, встановлення обладнання, холодильника, фінансовий супровід та впровадження обліку.

Після відкриття ферми надаються регулярні послуги: зооветеринарне обслуговування, послуги осіменіння, технологічна карта кормів, забезпечення силосу, бухгалтерський облік, отримання дотацій.

 Проводяться постійні навчання з догляду за тваринами, обслуговування обладнання, заготівлі та збереження кормів.

Одним з важливих умов ведення молочного бізнесу – є забезпечення збуту молока. ТОВ «Укрмілкінвест» закуповує молоко виготовлене на сімейних молочних фермах на 1 грн. дорожче від середньої  ціни за літр молока  в регіоні.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті Сімейні молочні ферми (https://smf.org.ua/), з інформаційного бюлетеня «Громада і гроші», або у відділі економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Березняківської сільської ради за адресою вул. Химичів 1а, с. Березняки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь